Polenul crud poliflor este un tonic excelent pentru un organism slăbit. Acest aliment apicol crește tonusul fizic și psihic în mod natural și ne hrănește cu a sa bogăție uimitoare de nutrienți.

Este un aliment miraculos deoarece întărește și susține recuperarea organismului afectat de o boală cronică, reduce viciile și dependența de alcool, tutun sau anumite alimente, crește longevitatea, previne bolile infecțioase, ajută la tratarea retardului și a problemelor de creștere la copii, remediază problemele de infertilitate, hrănește și ajută la construirea de noi globule roșii de sânge.

Polen – Anemie, Astenie, Oboseală

Profilul său nutrițional este remarcabil. Conține toate elementele necesare vieții. Ne poate oferi o gamă variată de nutrienți:

– proteine (până la 35%), dintre care 50% sunt aminoacizi (arginină, histidină, leucină etc)
– vitaminele B1, B2, B6, C, E, D etc.
– minerale: calciu, fosfor, potasiu etc.
– factori de creștere
– substanțe antibiotice
– enzime

Îmbunătățește starea generală de sănătate și buna dispoziție, ajută la detoxifierea corpului și la reglarea funcțiilor organismului. Stimulant, tonic, antibacterian și echilibrant pentru sistemul nervos și alte sisteme ale corpului, polenul poate fi folosit și de persoanele sănătoase, întrucât crește performanța fizică și intelectuală și întărește organismul și sistemul imunitar.

Persoanele anemice, astenice, slăbite sau obosite pot face o cură de revitalizare cu polen crud. Se pot consuma în acest sens câte 1-2 linguri de granule de polen pe zi, dizolvate într-un pahar de apă, lapte, iaurt sau suc de fructe (nu și în ceai cald).

Datorită efectului energizant, polenul trebuie consumat în prima parte a zilei, preferabil dimineață, înainte sau după micul-dejun.

Crește hemoglobina din sânge la anemici

Polenul a fost folosit pentru prima dată în practica medicală în anul 1956, de doi doctori de la o clinică din Paris: Lenormand și Chauvin. Aceștia au descoperit că polenul conține o substanță asemănătoare penicilinei, care poate combate microbi puternici.

În studiile clinice fără grup de control, acești medici au obținut rezultate favorabile în ceea ce privește tratarea anemiei hipocrome. 55% din 20 de pacienți tratați cu polen din fagure s-au vindecat. Tratamentul a constat în administrarea unei linguri de polen, de 3 ori pe zi, în combinație cu miere în proporție de 1:1.

Consumul moderat de polen este recomandat îndeosebi în alimentația convalescenților, persoanelor care au fost bolnave mult timp, celor care desfășoară activități fizice și psihice intense și femeilor gravide sau care alăptează.

Polenul este indicat persoanelor care suferă de:

– oboseală, anemie, astenie
– dureri de cap
– depresie, neuroastenie
– senescență
– anorexie, rahitism
– constipație, colită, diaree cronică
– alcoolism, hepatită cronică, ciroză hepatică
– colibaciloză
– nevroză
– artrită
– boli de piele
– căderea părului
– tumori maligne
– fragilitate vasculară

Singura contraindicație referitoare la administrarea polenului îi vizează pe cei alergici la acest produs sau la produsele apicole în general.

Sursă: LaTaifas.ro